maandag 28 mei 2018

Zondag 27 mei: Hamoir - Maastricht - Gouda

Als we opstaan is het al broeierig warm. De gehele dag is er enige dreiging van regen en onweer, maar gelukkig blijft ons dat bespaard. Alleen als we net over de Belgisch - Nederlandse grens fietsen krijgen we enige spetters.

We vertrekken om 9.45 uur en volgen een route die tot aan Luik langs de Ourthe loopt. De rivier kronkelt door het landschap. De ‘shortcuts’ waar we een stuk van de route zouden kunnen afsnijden, laten we links liggen. De ‘shortcuts’ bestaan namelijk uit extra heuvelachtige stukken. Het fietspad is over het algemeen van behoorlijke kwaliteit, met af en toe een stukje erbarmelijke kasseien afgewisseld met boomwortels.

We vorderen vanochtend gestaag en iets na het middaguur hebben we Luik al bereikt. Vanaf Luik is het nog 30 kilometer naar Maastricht. Net na de grens steken we de Maas over met een pontje naar Eysden. Vrij vlot daarna bereiken we Maastricht waar we op een grote processie stuiten. Er is veel volk op de been. Het is viering van de 55e Heiligdomvaart. Het thema is ‘Doe goed en zie niet om’.

Als we bij het centraal station van Maastricht aankomen en omkijken zien we terug op een mooie fietstocht, met zeer goed fietsweer. De route was aantrekkelijk en liep door fraaie bossen en afwisselende velden en wegen. We hebben 737 km. gefietst en en ruim 3.000 hoogtemeters op onze teller staan. Tegen vier uur nemen we de intercity naar Utrecht waar we overstappen op de stoptrein naar Gouda Goverwelle. Tegen zeven uur zijn we weer thuis en zien terug op een goede & fijne vakantie.
Later proberen we nog enkele foto’s op de blog te zetten.

Vandaag gefietst, 74,9 km.; cumulatief 737 km.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten