dinsdag 1 augustus 2023

 1e dag Waddinxveen - Rossum

Om half negen regent het. Een kwartiertje later is het redelijk droog en besluiten we om te vertrekken. Via de Kaasstad (Gouda) fietsen we via Haastrecht en de Vlist naar Schoonhoven, waar we ons tegoed doen aan koffie met appelgebak. Vlak voor de eeuwenoude poort aan de Lek worden we gebeld door het hotel in Heerwaarden, waar we voor vannacht hebben gereserveerd. Er blijkt sprake te zijn van een dubbele boeking. Omdat we op de fiets onderweg zijn dringen we aan op een oplossing. We geven aan dat we vanuit de richting Zaltbommel komen. Na een uurtje worden we gebeld en wordt aangegeven dat een alternatieve overnachting is geboekt in Rossum, dat op onze route ligt.

Bij Schoonhoven nemen we de pont over de lek. Daarna volgt een pontje bij Arkel naar Spijk over de Linge  en rond het middaguur nemen we de laatste pont voor vandaag van Herwijnen naar Brakel over de Waal. Het prettige van deze pondjes is overigens dat je er niet van aan komt.

Vanaf Brakel vervolgen we onze route over de dijk langs de Waal. Weldra krijgen we de stompe toren van Zaltbommel in het vizier. Iets over tweeën fietsen we Zaltbommel binnen. Na een korte tussenstop voor een verfrissing strijken we om drie uur neer op het terras van het hotel voor vannacht. Ons hotel voor vannacht ligt pal langs de route. De fietsen kunnen terecht in een afgesloten schuur. 

Het weer was vandaag alleszins redelijk. In de ochtend voelde we af en toe een paar spetters maar voor de rest bleef het droog. In de middag brak de zon door. Voor morgenochtend zijn de weersverwachtingen niet bijster goed. Maar geen zorgen voor morgen, we gaan ons eerst te goed doen aan een maaltijd in het hotel. De teller voor vandaag staat op 74 kilometer. Morgen koersen we richting Boxmeer. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten