woensdag 2 augustus 2023

2e dag Rossum - Boxmeer

Als we opstaan regent het. Veel water vandaag. Het begint al bij het ontbijt. Gelukkig krijgen we er een theezakje bij. Na het ontbijt wachten we tot een uur of tien totdat het wat droog wordt. We doen eerst wat inkopen voor de lunch in Rossum. Uiteindelijk fietsen we om een uur of half elf Rossum uit. Vrij snel daarna nemen we de pont bij Alem. Om een uur of half twaalf houden we een koffiestop en kan de regenkleding uit. De route is veelal op de dijken langs de Maas. Het rivierenlandschap is zowel afwisselend als aantrekkelijk.

Peng!

Vlakvoor Ravenstein hoort Tom Peng! Het blijkt dat een spaak in z’n achterwiel is gebroken. In Ravenstein zoeken we een fietsenmaker; die blijkt echter met lunchpauze te zijn. We besluiten door te fietsen richting Grave. Een paar kilometer buiten Ravenstein gaan alle hemelsluizen open. We fietsen nog even door en trekken dan de regenkleding aan. Als we onder een paar bomen schuilen krijgen we vanuit een geparkeerde auto een paraplu aangereikt. Er is echter geen houden aan. Het plenst van jewelste. Als het iets minder wordt fietsen we nog een paar kilometer en schuilen we bij een uitspanning annex atelier annex uitdragerij. We komen weer wat op adem en Monique wil naar huis. Na ruim een half uur houdt het op met regenen en breekt weldra de zon weer door. Monique’s wens verdwijnt als sneeuw voor de zon.

In Grave lukt het ons om bij een fietsenmaker de gebroken spaak te laten vervangen. Bovendien worden onze fietsbanden op spanning gebracht. Met een opgelucht gevoel fietsen we Grave uit.

Peng!

Na nog geen half uur fietsen na Grave hoort Tom een tweede Peng. Inmiddels is hij vertrouwd met het geluid. En ja hoor wederom een spaak die het begeeft. Mogelijk is Tom te zwaar beladen. Op zich curieus want de afgelopen jaren hebben we nauwelijks last gehad. 

Door het wat late vertrek arriveren we aan het einde van de middag ruim over vijven in Boxmeer. Tom bezoekt nog snel voor sluitingstijd een fietsenmaker die de gebroken spaak vervangt. ‘s Avonds eten we met vrienden uit Nijmegen die ons komen opzoeken. Voorzichtigheidshalve geeft Tom nog wat spullen mee om de op de fiets mee te voeren bagage wat lichter te maken. De pondjes van Tom zelf laten zich ondanks de fietsinspanningen wat minder snel kwijtraken.

De gereden afstand voor vandaag bedraagt 81 kilometer. Voor morgenavond hebben we een overnachting geboekt in Roermond. Als de spaken het houden en het weer meezit zou dat moeten lukken. Ook voor morgen bedraagt de geplande afstand zo’n 75 kilometer. Cumulatief tot nu toe gefietst 156 kilometer.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten