donderdag 3 augustus 2023

 3e dag Boxmeer - Roermond

Ook vandaag staat toch wel een beetje in het kader van het weer.
In de ochtend zijn de verwachtingen nogal dreigend en vannacht heeft het in Boxmeer behoorlijk gestort. Om 9.45 vervolgen we onze fietstocht. Het wordt vandaag een hip-hop dag. Om misverstanden te voorkomen: we zitten niet zingend op de fiets om ons plezier te uiten. Het hip-hoppen heeft betrekking op de wisseling van de Maasoever. Via vijf pontjes en de oversteek via de brug bij Venlo wisselen we regelmatig van oever. Op het ene moment fietsen we op de oostoever en na een tijdje weer op de westoever. Dit patroon wisselt regelmatig gedurende de dag. Het weer is ons vooral in de ochtend goed gezind, althans qua regen. De wind is wel fors en nogal vlagerig. 
We fietsen door plaatsen als Vierlingsbeek (ligt aan het Pieterpad), Well, Arcen (van de kasteeltuin en de bierbrouwerij Hertog Jan). Tegen 13.00 nemen we de brug bij Venlo. 

Omstreeks 14.30 houden we even pauze bij een boerderij waar we wat kunnen drinken. Na enige tijd begint het te regenen en besluiten we om de bui af te wachten. Tegen 15.30 vervolgen we onze tocht; het miezert nog een poos door. Door de vlagerige wind, die we vandaag vooral tegen hebben is het toch wel een pittige tocht. 

Tegen half zes bereiken we het door ons gereserveerde hotel in Roermond. Zoals vrijwel altijd eten we ook in het hotel waar we geboekt hebben. Dat is wel zo gemakkelijk. Evenals gisteren is dat geen straf! We genieten van een prima maaltijd. Voor dansen in de avond op hiphop muziek ontbreekt ons de energie. Na het opstellen van de blog duiken we vermoeid en voldaan ons bed in. 

Vandaag gefietst: 82 kilometer; cumulatief 238 kilometer. 
Morgen koersen we naar Maastricht en op zaterdag hebben we aldaar een rustdag ingepland.

1 opmerking:

  1. Zo komen de pondjes er natuurlijk niet af. Lekker eten, koffie met appeltaart ... Hopelijk gaat het weer wel opknappen voor jullie en is het gedaan met de fietspech. Geniet ze!

    BeantwoordenVerwijderen